LIVEFREDAG

Idag kl. 11 startar vi med en ny programserie - LIVEFREDAG!

Varje fredag förmiddag kommer vi med hjälp av våra ljudtekniker och Singer Songwriters på skolan sända en stunds livemusik och göra ett slags personporträtt av artisten för dagen. Låter kul, va? Jag lovar att det kommer bli GRYMT! 

Så klicka er in på http://www.radiovagen.se/gammalsida/webbradio/webbindex.html eller
http://radio.darub.se/bnr.mp3 vid elva-snåret för att höra Livefredags första artist - LINNEA TALP!



/A


Torsdag i Gävle

 



Idag var vi i ettan på studiebesök i Gävle!
Dels besökte vi P4 Gävleborg som ni ser på bilden, och dels besökt vi våra lärare Lena och Olof och deras olika företag för att se lite mer hur de jobbar. Kul och bra att få en inblick i hur man kan verka på olika sätt inom journalistik och ljudteknik och kul att få se hur det funkar på en riktig radiostation! P4 hade verkligen en fin station och redaktion. Vem vet, kanske är det en framtida arbetsplats för någon av oss...?
/Agnes

 


ONSDAG = HELA BOLLNÄS!

Vi har en liten katt som brukar springa omkring på skolgården och runt Radiovillan där vi hänger. Igår fick jag lite fina bilder på han eller hon eller vem det nu är. Får jag lov att presentera..... Radiokatten Snoddas!



Idag är det onsdag och Pablo sänder Hela Bollnäs mellan kl 14 och 16 på den vanliga frekvensen 98,4 mHz.
Klicka här eller här om du vill lyssna live på webben!

/AGNES


Nyhet: Vi finns nu på SoundCloud!

Nu har vi startat en grupp på SoundCloud, en tjänst där man kan lägga ut ljudfiler. I gruppen kommer alla vi på Radio Vågen att publicera våra korrar, repotage och andra spännande inslag. Dessutom kommer morgonens nyheter att publiceras där. En del skoluppgifter och annat spännande kan också dyka upp, så vill man höra vad vi håller på med så är det bara att klicka in på
http://www.soundcloud.com/groups/radio-v-gen
Lyssna nu:
Radio Vågen

Hela Bollnäs, baby!

Du missade väl inte att lyssna på "Hela Bollnäs" i onsdags? Klart du inte gjorde!! Här kan du få SE lite hur det såg ut under sändning. Spännande grejer. /E

Träffade du oss på stan idag?


Charmig bild? Ja!

Idag har vi varit ute och ställt frågor till Bollnäsborna om allt från brandmän till restaurant-besök! Vad vi fick för svar? Ja men det får ni ju höra imorgon när det är HELA BOLLNÄS mellan 14.00 och 16.00! Lyssna då! Tjing!

Film från sändningen under "Konstiga Torget"


Liveradio

Vi har nu riggat för fullt i ca en halvtimma och snart är det dags för sändning från Brotorget här i Bollnäs!

Nu har vi även kollat så att kommunikationen mellan studion och reportrarna fungerar och det går kanoners!
Vi har Pablo och Jakob som står "i studion" här i lokalen medan Denis och Agnes är reportrar och går runt på torget och haffar lite folk att prata med! Jag, Matilda, sitter här vid datorn och uppdaterar vår facebook sida samt bloggen! Elin är vår duktige fotograf som kommer och matar in lite bilder emellanåt så att jag kan uppdatera så mycket som möjligt!

Mer uppdateringar kommer att ske här och på vår facebook sida Radio Vågen - Bollnäs, checka den!

Lyssna på webradion på nedanstående sida eller ratta in 98,4 för om två minuter börjar vi sända!

http://radio.darub.se/bnr.mp3




Tjipp!

Radio Vågen - nu i din smartphone!


Såhär snygga små affisher kommer täcka alla öppna ytor av Bollnäs innerstad från och med idag!

Ni har väl inte missat att ni kan lyssna på Radio Vågen i era smartphones nu mer? Det är galet enkelt!! Gå in i din webbläsare på mobilen och skriv in: http://radio.darub.se/bnr.mp3 och sen är det bara att lyssna!
Självklart går det bra att klicka på länken och lyssna i datorn också, funkar super!

Tomt i studion!?



Idag kommer Radio Vågen-studion i Radiovillan att stå tom, men betyder det att det är tyst i etern?! NEJ!! Vi kommer nämligen sätta upp en studio nere på stan och bevaka evenemanget "Konstiga Torget" som anordnas av Ateljé Gaffel.



Vi kommer sända mellan 16.00-18.00 direkt från Brotorget. Intervjuer med konstnärer och arrangörer, besökarreaktioner och självklart riktigt grym musik och mycket mycket mer!
KLICKA HÄR och börja lyssna då eller ratta in 98.4 mHz på din radioapparat (om du bor i Bollnäs).

Sjävklart kommer vi uppdatera bloggen och vår facebook-sida med bilder och annat kul även under sändningstid!

/Radio Vågen-gänget!

Pablo i studion

Pablo, dagens programledare, håller koll i studion.
Jag var med som lite assistent idag under Hela Bollnäs-sändningen. Jag tog bilder, uppdaterade facebook och hämtade gästerna. Kul! :) //Elin

Hela bollnäs

Hela bollnäs idag har varit fullspäckat med gäster och reportage.
Först hade vi den fantastika Anna Hammarström som berättade för oss om BollnäsESS som är ett träningskonvent här i bollnäs!
Det finns platser kvar så gå in på sporthallen.no för att anmäla er!
Sen hörde vi Killarna och tjejerna på Hung Gar Kung Fu här i Bollnäs berätta om sin verksamhet.
Sjukt kul och intressant att vara med på träningen, och jag var jättevälkomnad!
Så var inte blyga och gå dit å prova gratis, det kan vara din grej!
Efter det hade Åke asplind och Agneta Samuelsson från Hörselskadades förbund i sverige och jag
hoppas att ni har fått upp ögonen och öronen för folk med hörselhandikapp!
Jättetrevligt var det! glöm inte hörselskadades dag, den 15 oktober.
Jakob drog iväg på rehab! inte för att han behövde det själv utan för att träffa Kerstin palm på arbetsterapin,
dit man kan komma om man har problem med kroppen.
Finns väl inget bättre ställe att komma till! Först e man dålig, kommer dit, får hjälp och sen förhoppningsvis så är man frisk efter ett tag!
Nu e det dags för mig att varva ner ikväll för imorgon ska vi live-sända från brotorget i Bollnäs där det sker massa kulturaktiviteter! Ser fram emot det! kl 16.00 kör vi igång.
//pablo

Kung Fu Göteborgare!

Idag var jag (Pablo) å var med på Kung Fu träning.
kände mig inte riktigt som jackie chan när jag flaxade runt med armar och ben.
All koordination är som försvunnen och varken smidig eller stark är man.
Men trevligt var det! och ni kommer få höra mer om detta i Hela bollnäs, på onsdag kl 14.00.
-P

Jakob


Hälsinglands ende trollkarl och Radio Vågens humörhöjare  är Bollnäsbon Jakob. En mångfacetterad man med fler strängar på sin lyra än de han har på sin fela. Killen med kollen, kontakterna och kortleken.


Matilda

Matilda med den fina Fagerstadialekten ser stenhård ut men har lika nära till skrattet som hon har till snusdosan. De finska rötterna gör sig påminda i bastutävlingar med Pablo och i de finska svordomsramsorna när kaffet är slut.


Elin


Från Dalarna och resten av världen kommer Elin. Det är ordning och reda, filmer till facebook och finurliga formuleringar som gäller. Tekniknörd och normalstörd. Med Radio Vågens mest välutvecklade vokabulär håller hon pratradions fana högt.


Denis

Söderköpings främste gangstarapper och Bollnäs Folkhögskolas Basketklubbs ordförande är ingen mindre än Denis "Dowmatic" Kujovic. Rappa rhymes och feta tracks är vardagsmat för denne Montenegro-ättling, som överraskade alla och inte minst sig själv med sin oväntat poetiska radioröst.


Mattias

Vår lokale hjälte, fotbollsstjärna och finfiskare är mannen, myten, legenden Mattias. Han har Radio Vågens genuinaste radioröst och levererar tänkvärdheter lika lekande lätt som sportkunskaper och kännedom om bygden.


Pablo

Den goa Göteborgarn Pablo som med sitt coola lugn är Radio Vågens antistress-guru. Överdrivet bastande och överanvändande av ordet "gött" är aldrig ett problem i Pablos problemfria universum.


Agnes

Från Västerås kommer spexaren Agnes som alltid har en dialekt i skjortärmen. Tillsammans med sitt alterego, aspirerande jazzpianisten Valdemarie, finns det ingen gräns för påhittigheten. Musikalitet, kvalitet och originalitet är det minst man kan förvänta sig av denna Mälardalens pärla.


Två filmer

En film från när vi drog en lång sladd mellan två hus och över en väg för att kunna sända en konsert live ut i radio! Matilda kom på den briljanta idén att vi skulle dra sladden mellan två fönster, men att få upp sladden i fönstret var en annan femma. :)
Lite "backstage material" från Morgonvågens sändning den 9/9. Jakob och Pablo bossar i studion!

Välkommen till nya bloggen!

Nu har Radio Vågen-bloggen fått ett helt nytt och fräscht utseende och kommer händanefter att uppdateras regelbundet med bilder och kul från våra sändningar.
Håll till godo!

RSS 2.0