Hela Bollnäs JULSPECIAL

God Jul önksar Talgoxen (aka Mattias)



Idag i Hela Bollnäs var det stor julspecial! Hela gänget var med. Matilda stod bakom spakarna och skötte programlederiet och Agnes sidekickade. Ute i stora studion stod Elin, Mattias och Denis och pysslade, rimmade och testade julmust och glögg. Det blev en supermysig stund i radiovillan där vi delade med oss av våra olika julminnen, pyntfavoriter, julklappstips etc etc.


Lite såhär lät det när Mattias och Denis julrimmade: 
Mattias och Denis julrimmar i Hela Bollnäs by hejhenning

Elin lärde ut hur man gör fina pappershjärtekorgar att hänga i granen.
Förs klipper man ut två sådana här bitar ur ett vikt, färgrant papper:


Viket i pappret är vid kanten som inte är rundad.


Sedan lägger man bitarna på varandra och markerar kanterna med pennan, först ena sidan och sen vänder man på hjärtat och markerar den andra biten också. Detta är för att vita hur långt man ska klippa flärparna.
Fläparna klipper man sedan hela vägen, och kanske en liten bit förbi, markeringarna man har gjort. 3 eller 4 flärpar blir bra.
Sedan är det bara att fläta flärparna. Varannan igenom och varannan trär man över. Sedan fortsätter man med nästa flärp, men då gör man tvärt om, så det blir rutigt.
När man är färdig ska det gå att öppna hjärtat som en korg. Då klistrar man fast ett litet hänge på insidan. Sedan är det KLART OCH BETART !

Såhär fint blev Mattias hjärta.


Såhär lät det när Mattias blindtestade julmust:

Mattias genomför blindtest på julmust i Hela Bollnäs by hejhenning

Vi har haft en underbar termin och ser fram emot att komma tillbaka till Radio Vågen igen efter jul, då kommer vi även att sända morgonprogram och nyheter!

Ha det så bra nu!!!

GOOOOOD JUUUUUL!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0